keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tutkimus julkaistu! / The research have published now! :)

Hei kaikki! Helou everyone!

Vihdoin Jöpiksessä tekemäni tutkimus on valmis ja julkaistu! Valitettavasti se on kuitenkin kokonaan englanniksi. Kirjoitan tänne johdannon suomeksi ja jos joltain ei englanti suju ja olisi todella kiinnostunut tästä tutkimuksestani niin minulta voi tokikin kysellä, sillä joudun sen melkein kokonaan graduani varten suomentamaan. Mutta virallista suomenkielistä versiota en tästä samasta tee/julkaise. Gradu tulee liittymään tähän aiheeseen ja se on sitten suomeksi.

Tutkimus on julkaistu Tampereen yliopiston TamPub tietokannassa. The research have published in TamPub which is the open institutional repository of the University of Tampere.

Täältä löydät tutkimuksen kokonaisuudessaan pdf-tiedostona: / Here you will find the whole research (pdf-file): http://urn.fi/URN:NBN:fi:uta-201409172129  (Avaa tiedosto means open the file!!)

Johdanto (Introduction in Finnish):
Tämä tutkimus on opintoihini kuuluvan harjoitteluni tulos. Opiskelen Nuorisotyön ja -tutkimuksen maisteriohjelmassa Tampereen yliopistossa Suomessa. Tein harjoitteluni Undergroundissa Jönköpingissä Ruotsissa. Harjoittelun teema oli maahanmuuttaja tytöt ja tutkimuskysymys on 'Miksi heillä on niin paljon maahanmuuttaja tyttöjä Undergroundissa?'. Ohjaajani oli Peter Magnusson, joka on ohjaaja ja sosiaalityöntekijä. Hän on myös yksi Undergroundin pääohjaajista. Kuulin häneltä ja muilta, että maahanmuuttaja tyttöjä on vaikea saada osallistumaan nuorisotilojen toimintaan. Myös aiemmat tutkimukset täsmentävät, että pojat ovat aktiivisempia kuin tytöt, joten meidän ehkä pitäisi panostaa enemmän tyttöihin.

Underground on nuorisotila, jota pidetään yhteistyössä Jönköpingin kunnan kanssa ja se on organisoitu Råslättin Community Fellowship kirkon alaisena. Underground sijaitsee Råslätissa, joka on yksi Jönköpingin lähiöistä. Monet maahanmuuttajat elävät siellä, sisältäen 60 etnistä ja eri uskonnollista ryhmää. Heillä on menestynyttä työtä integraatiossa, tyttöjen vapaa-ajassa, verkostojen rakentamisessa jne. Undergroundissa. Jokaisen ohjelman tavoitteena on, että nuoret saisivat positiivista tukea aikuisilta ja kehittäviä vapaa-ajan aktiviteettejä. Viimeisen vuoden aikana 50% tai enemmän nuorista on ollut tyttöjä, joka on melko ainutlaatuista maahanmuuttaja naapurustossa. (Underground.)

Tytöillä on merkittävä rooli Undergroundin työssä. Undergroundin ohjaajat ja yhteityötahot halusivat tietää, miksi heillä on niin paljon tyttöjä heidän työssään. Monet poliitikot, journalistit, nuorisotyöntekijät ja muut vierailijat ovat hyvin kiinnostuneita tästä myös. Underground on saanut paljon huomioita heidän hyvällä tyttö työllään. Mutta heillä oli ongelma. Heillä ei ollut virallista tietoa heidän tyttö työstään, vain joitakin ajatuksia. Näin ollen yliopisto harjoittelija oli hyvä ratkaisu. Hän voisi tehdä virallisen tutkimuksen. Tutkimuskysymys oli miksi tytöt osallistuvat Drop in -iltoihin? Mutta myös muut heidän ohjelmat, kuten Autokoulu, Johtajuuskoulu jne. ovat erityisesti tytöille. Joten parempi tutkimus kysymys on 'Miksi heillä on niin paljon maahanmuuttaja tyttöjä mukana Undergroundissa? Joten tämä teema, tutkimus maahanmuuttaja tytöistä lähti tarpeesta.

Olin kolme kuukautta Jönköpingissä ja tänä aikana haastattelin 30 maahanmuuttaja tyttöä Undergroundista. Käytän puolistrukturoitua haastattelua ja analyysi metodina teema analyysiä. Maahanmuuttaja tytöt tarkoittavat tyttöjä, jotka ovat 13-22 vuotiaita tässä tutkimuksessa. Kieli oli pieni ongelma, haaste, mutta minä selvisin siitä. Tytöt ymmärsivät minua melko hyvin ja litteroin kaikki haastattelut itse. Nyt voin sanoa, että Underground on turvallinen ja sosiaalinen paikka. Tytöt pitävät siitä ja kokevat olonsa mukavaksi siellä. Maahanmuuttaja tytöt tarvitsevat ihmissuhteita, useita aktiviteetteja ja mahdollisuuden ottaa vastuuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti